17. Mai

Salg på 17. Mai er korpsets viktigste dugnad. Det starter med planlegging og innkjøp i måneden før selve dagen. Kvelden før er det tid for forberedelser i parken. Korpset øver på scenen, mens foreldre setter opp telt og pakker lomper i matpapir.

På selve dagen bemannes de fire utsalgsstedene: salgsvognen, teltet, hamburgergrillen og isboksen. I tillegg må noen sørge for produksjon. Kaffe må kokes mer eller mindre kontinuerlig, og pølser må trekkes.

For å kunne gjennomføre dugnaden er arbeidet delt inn i skift. Hvert skift har minst en ansvarlig som kan kontaktes ved spørsmål, og som vil være til stede under skiftet. Så er barn og foresatte satt opp på de forskjellige salgsstedene / oppgavene. Salgsskiftene overlapper noe, slik at de nye kan se hva som skal gjøres og ta over gradvis. Møt gjerne opp litt før oppgitt tid likevel.

Prislister vil være skrevet ut og henge opp på innsiden av telt og salgsvogn. Kiosk-kalkulator vil være å finne på [https://kiosk.sondreeidsvollskolekorps.no/]. Bruksanvisning for trekking av pølser og for kaffetrakting henges opp i salgsvogn/telt.

Vaktliste

Forberedelse i parken 16. Mai

Mens korpset øver oppfordres alle foreldre til å pakke lomper i matpapir. Dette gjøres for å kunne holde tempoet oppe under salg av pølser, hvor det kun blir nødvendig å legge en varm pølse opp i lompa.

Det må også skrives plakater med liste over hva som selges og pris.

Salgsvogn må gjøres i stand og teltet settes opp. Et kjøleskap og en fryser flyttes over i teltet. Kaffemaskinene skal også settes opp i teltet.

Kaffemaskiner, kokeplater, kjøleskap og frysere kobles opp etter egen plan for å balansere trykk på sikringskursene.

Ansvarlig:
Lars Kristiansen (902 26 461)
Morten Hermansen (415 45 544)

  • Amelia
  • Christoffer
  • David
  • Hanne
  • Josefine
  • Sonja

Alle foreldre: Pakker lomper mens musikantene øver.

07:00 - 09:30: Oppstart

På morgenen er det viktig å få satt i gang koking av kaffe og vann til pølsene. Det er viktig at dette kommer i gang så snart som mulig ettersom det kan ta tid å få varmet opp alt vannet.

Luken på salgsvognen åpnes. Teltet åpnes ved å knyte opp døren, og ta vekk veggene på salgsfrontene.

Normalt er det lite folk i parken på morgenen, men det er noen som heiser flagg og gjør i stand på området. Kaffe pleier å være mest populært blant disse.

Ansvarlig:
Morten Hermansen (415 45 544)

  • Johannes
  • Storm

09:15 - 13:00: Hovedperiode

I denne perioden er det flest folk i parken. Det største trykket blir sannsynligvis like etter at skolene har marsjert inn ca 10:30 og mot klokken 13:00. Det kan bli hektisk, men samtidig er dette det morsomste skiftet å jobbe i.

Det er i denne perioden viktig å holde høyt tempo på salg. Pølse-boksene og kaffekannene bør være fulle før barna marsjerer inn, og de må fylles på kontinuerlig under skiftet. Brus bør være lett tilgjengelig, og is bør være sortert så de forskjellige typene er lett tilgjengelige.

Ansvarlig:
Lars Kristiansen (902 26 461)

  • Alice
  • Arnas
  • Blen
  • Chimamanda
  • Dorthea
  • Jaro
  • Joanna
  • Lova
  • Manyang
  • Noah
  • Noomi
  • Nora
  • Nur

12:45 - 16:15: Mellomperiode

Etterhvert som arrangementene i parken tar slutt blir det færre folk igjen i parken og det blir en liten pause-periode frem mot bunadstoget. Når trykket begynner å lette holder det med utsalg enten i teltet eller i salgsvognen, men ikke begge deler.

I denne perioden kan det være fint å få skylt ut av pølse-boksene og kaffekanner dersom de blir tomme, og gjort klart til nytt. Det er også viktig å få startet opp produksjonen før bunadstoget kommer, hvor da blir det sannsynligvis høyt trykk igjen, og folk begynner å bli sultne.

De som står i salgsvognen bør også holde et øye med hamburgergrillen, slik at ingen skader seg.

Husk også å rullere kortautomater i denne perioden, både i starten og slutten, slik at automatene som ikke står fast i strøm ved hamburgergrillen og isboksen ikke går tom for strøm.

Ansvarlig:
Mikke Vestre (407 67 288)

  • Egil
  • Emma
  • Solveig

16:00 - 19:30: Kveldsperiode

Etter bunadstoget kl. 18:14 blir det sannsynligvis noe trykk igjen. Både telt og salgsvogn skal åpnes. Hamburgergrillen fyres opp igjen. Det er sannsynlig at folk begynner å bli sultne.

Ansvarlig:
Morten Hermansen (415 45 544)

  • Ellen
  • Enya
  • Hennika
  • Louis
  • Nicholai
  • Oba
  • Sarah
  • Synne
  • Yuzge
  • Zema
  • Øyvind

18:30 - 21:30: Innspurt og nedrigg

Etter hvert som det begynner å roe seg kan man begynne å rydde. For eksempel sortere og samle søppel og tomme brusbokser. Produksjon av pølser og kaffe reduseres. Kjeler og kaffekanner må skylles og kan pakkes ned. Kokeplater må få stå og kjøle seg ned. Kjølevarer kan samles i kun ett kjøleskap, og is i én fryser.

Når arrangementene i parken er ferdige, pakkes teltet sammen. Vegger må tas av og tak må løsnes før rammeverket løsnes. Tak må tas av før rammeverket skyves helt sammen så det ikke kommer i klem.

Resterende varer settes innerst i hengeren. Søppel samles ytterst i hengeren. Bord, søppelbøtter og liknende legges i salgsvognen. Løse gjenstander må legges i bokser på gulvet, hyllen under benken eller på benken. Til slutt settes ekstra (tomt) kjøleskap og fryser inn i salgsvognen. Skjøteledning til kjøleskap og fryser med varer må ligge lett tilgjengelig og lett kunne trekkes ut og kobles til hos John Kåre.

Ansvarlig:
Lars Kristiansen (902 26 461)
Morten Hermansen (415 45 544)

  • Lotta
  • Mathias
  • Mihajlo
  • Thale

Opprydning i salgsvogn kl 17.30

En dag i etterkant samles en liten gjeng for å vaske over salgsvogn og produksjonsutstyr.